Handleiding

InhoudstabelInloggen

Je kan inloggen met jouw Odisee-account via http://formulier.odisee.be/user. Eénmaal ingelogd, zie je bovenaan de pagina een grijze en zwarte balk en kan je formulieren aanmaken.


Formulieren aanmaken

In de grijze balk kan je klikken op inhoud toevoegen om een nieuw formulier aan te maken. Hier heb je 2 keuzes:

 • Formulier: Gebruik dit item om een formulier aan te maken dat alleen maar door jezelf kan aangepast worden. Alleen de persoon die het formulier aanmaakt, kan de resultaten bekijken.
 • Groepsformulier: Gebruik dit item om een formulier aan te maken dat kan aangepast worden door alle leden van de gekozen groep. Iedereen die lid is van de groep kan de resultaten bekijken.

Het aanmaken van een formulier of een groepsformulier blijft hetzelfde. Je vult een titel in, kiest een thema, laadt eventueel een afbeelding op en vult de introductie in. Het verschil tussen een gewoon formulier en een groepsformulier is de groep waaraan je het formulier koppelt. Dit heet "Groups audience". Indien je lid bent van meerdere groepen heb je hier meerdere groepen in het lijstje staan.

Formulieren hebben nu een beperkte levensduur. Je moet nu een datum en uur ingeven waarop het formulier niet meer gepubliceerd zal zijn. 

Onderaan de pagina heb je nog 2 tabbladen.

 • Revisie-informatie: Wijzigingen worden nu bijgehouden. In dit veld kan je schrijven waarom je een wijziging hebt gedaan, zodat je dit achteraf gemakkelijk kan terugvinden.
 • URL-pad-instellingen: Hier kan je een gebruiksvriendelijke url geven aan het formulier. Vul je hier het woord "feest" in, dan is je formulier te bekijken op http://formulier.odisee.be/feest

Na het klikken op opslaan, kan je beginnen met de aanmaak van het formulier zelf. Dit kan je doen door boven de titel op het tabblad Webformulier te klikken.

In het tabblad webform kan je beginnen met het bouwen van het formulier. Rechstboven heb je 5 knoppen die je daarbij kunnen helpen.

 • Formulier-elementen: Hier kan je componenten aan het formulier toevoegen.
 • VoorwaardenHier kan je regels aan het formulier toevoegen. Dit kan zijn om bepaalde velden te tonen als een bepaalde keuze werd gemaakt. 
 • Formuliervalidatie: Hier kan je het formulier laten valideren. 
 • E-mails: Hier kan je mails laten versturen na het invullen van het formulier.
 • Formulierinstellingen: Hier kan je nog enkele instellingen aanpassen. (Formulier open zetten, maximum aantal inschrijvingen, ... )


Inhoud vinden

Om een formulier terug te vinden, heb je een aantal mogelijkheden.

 • Inhoud vinden: Hier kan je alle inhoud van de site terugvinden.
 • Persoonlijke inhoud: Hier kan je al jouw eigen inhoud terug vinden.
 • Mijn groepen: Hier kan je alle groepen waar je lid van bent bekijken en de bijhorende inhoud bekijken.

 


Groepen

Indien je met meerdere personen aan een formulier wilt werken of met meerdere personen de resultaten moet kunnen bekijken, kan je een groep laten aanmaken. Neem contact op met carlo.vandenbunder@odisee.be of kim.vanmelckebeke@odisee.be om een groep te laten aanmaken. Nadien kan je zelf nog personen toevoegen indien nodig.

 


Extra hulp

Voor extra hulp, contacteer je best carlo.vandenbunder@odisee.be